Ce n'est qu'un debut (Solo es el principio)


Fa un any i mig vam veure una pel·lícula documental que ens va impactar:  Ce n'est qu'un debut, Solo es el principio en la versió comercial a Espanya. A una escola francesa, nens de tres i quatre anys “fan filosofia” amb la seva professora. Una altra manera de fer escola, de creure en la canalla, de pensar que són persones amb opinions i que reflexionant en assemblea construeixen pensament.

Res queda fora de les seves reflexions: l’amor, la llibertat, la por,  les diferencies de raça, la mort, els pares... Sembla mentida però és possible, els alumnes, acompanyats en el camí per la seva mestra, van verbalitzant temes que creiem exclusius dels adults, però que són de totes les edats i que abordant-los ajudem a l’infant a construir els seu propi món, un món d’emocions i de raons.

Podeu fer un tast clicant sobre la fotografia. A Youtube es troba la versió sencera en francès, per veure-la en espanyol s’han d’afegir els subtítols. Visionar-la conjuntament, inclòs amb el professorat, seria una magnífica activitat per a parlar d’educació: de nens, de pares i d’escola.

Pedro i Susana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada