A contramarxa, quan més temps millor

La nova normativa de la DGT recomana dur als nenes i nenes en el sentit contrari a la marxa fins aproximadament els 4 anys.  Es possible que en un temps aquesta norma esdevingui obligatòria.  Però les raons per posar una cadira en el sentit contrari a la marxa no han de venir imposades per la llei, si no per la voluntat de protegir els nostres fills el millor possible.  Els pot salvar la vida.

És molt gran el desconeixement de les famílies a l’hora de comprar un sistema de retenció infantil, i és molt gran també el desconeixement dels propis venedors, que en realitat són qui ens acaben recomanant, i molts ni tan sols saben que existeixen cadires a contramarxa fins els 4 anys, aproximadament.  I no oblidem que són venedors, no tenen cap formació específica en sistemes de retenció infantil.  Que una cadira estigui homologada o la més venuda del mercat, no vol dir que sigui la més segura, i en canvi és l’argument que més es fa servir.

Tampoc cal que correm tots ara a canviar les cadires, però si ens trobem al moment de canviar-la o si coneixem algú que hagi de comprar una de nova, si us plau, llegiu amb atenció totes les recomanacions que es fan als següents blocs, i després decidiu.  

Re-tenSion Infantil
El blog de Matías Massó. Seguridad infantil a bordo del automóvil

Són molt seriosos i donen molt bona informació.  Si teniu dubtes, bussegeu en ells perquè ho expliquen tot  amb molt de rigor.  I si el cop és per darrere?  I si es mareja?  I a mesura que creix, no serà incòmode per les cames? ... També en la segona web que us recomanem hi ha les cadires que hi ha al mercat espanyol i on trobar-les.

No deixeu de mirar els vídeos de “crash test”, no cal res més per entendre que a contra marxa, quan més temps, millor.


Susana G.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada